Συνάντηση με τον Πρίγκιπα Αλέξανδρο και την Πριγκίπισσα Αικατερίνη

Συνάντηση με τον Πρίγκιπα Αλέξανδρο και την Πριγκίπισσα Αικατερίνη

Εγκάρδια υποδοχή επιφύλαξαν ο Πρίγκιπας της Σερβίας Αλέξανδρος και η σύζυγός του Πριγκίπισσα Αικατερίνη στον Δήμαρχο Κατερίνης Κώστα Κουκοδήμο και τη σύζυγό του Λιάνα Μακρίδου, τον Πρόεδρο του Συλλόγου Προστασίας Παιδιών ΒΕΝΙΑΜΊΝ Άρη Πετρίδη και την Ταμία του συλλόγου Ελένη Τζάγκα καθώς και την δημοσιογράφο Χριστίνα Σιδηροπούλου, στο βασιλικό ανάκτορο, στο Βελιγράδι, το πρωί της Δευτέρας 3 Ιουλίου. Μαζί τους, ο Ποιμένας της Ευαγγελικής Εκκλησίας του Βελιγραδίου Σαμουήλ Πετρόβσκι (Samuel Petrovski) που διατηρεί στενές σχέσεις με το παλάτι και οργάνωσε την συνάντηση με το πριγκιπικό ζεύγος.

Η ΑΒΥ Αικατερίνη, με ελληνική καταγωγή, έχει ιδιαίτερη αγάπη για την Ελλάδα ενώ αναπτύσσει μεγάλο κοινωφελές έργο μέσα από το Ίδρυμα της “life line”. Στο πλαίσιο αυτό, σκοπός της συνάντησης ήταν η γνωστοποίηση του πολυετούς έργου του ΒΕΝΙΑΜΊΝ και της υποστήριξης που παρείχε ο ιδρυτής και επί 26 έτη Πρόεδρος του συλλόγου Χάρης Αναστασίου μαζί με τη σύζυγό του Τζοάν Αναστασίου σε ορφανά παιδιά της Σερβίας κατά τους βομβαρδισμούς του ΝΑΤΟ.

Τόσο ο Πρόεδρος του ΒΕΝΙΑΜΙΝ, όσο και ο Δήμαρχος Κατερίνης, αναφέρθηκαν στο φιλανθρωπικό έργο του συλλόγου και τον οραματισμό να επεκτείνει τη δράση του μέσα από την αγορά ιδιόκτητου κτιρίου και στέγασης Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας Παιδιών και Υποστήριξης Οικογένειας (ΚΗΦ).

«Προτεραιότητα του Συλλόγου είναι η διάθεση οικονομικών/υλικών και κοινωνικών πόρων για τη στήριξη των μονογονεϊκών οικογενειών στο φυσικό τους περιβάλλον. Θέλουμε να είμαστε μία χείρα βοηθείας σε ανθρώπους που δοκιμάζονται», ανέφερε ο Πρόεδρος του ΒΕΝΙΑΜΙΝ, Άρης Πετρίδης και προσκάλεσε το πριγκιπικό ζεύγος να συμμετέχει στην επετειακή εκδήλωση για τα 30 χρόνια από την ίδρυση του συλλόγου, στις 2 Σεπτεμβρίου, στο αρχαίο θέατρο του Δίου, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Ολύμπου. Η πρόσκληση έγινε αποδεκτή με θέρμη καθώς στόχος είναι η συγκέντρωση δωρεών για την αγορά και λειτουργία ιδιόκτητου κτηρίου.

Ο Δήμαρχος Κατερίνης μετέφερε τους χαιρετισμούς του Μητροπολίτη Κίτρους κ.κ. Γεωργίου και την από κοινού πρόσκληση προς το πριγκιπικό ζεύγος να επισκεφθούν την Κατερίνη για τους εορτασμούς της πολιούχου της πόλης, στις 25 Νοεμβρίου, μια πρόσκληση που επίσης έγινε αποδεκτή με χαρά. Ακόμη, ιδιαίτερο ενθουσιασμό προκάλεσε η δήλωση του κ. Κουκοδήμου να παραχωρήσει έκταση στον ΒΕΝΙΑΜΊΝ σε πρώην στρατόπεδο της Ανδρομάχης, που πρόσφατα περιήλθε στην ιδιοκτησία του δήμου. «Ο Δήμος Κατερίνης και εγώ προσωπικά βρισκόμαστε δίπλα στον ΒΕΝΙΑΜΙΝ, υποστηρίζουμε το ζωτικής σημασίας φιλανθρωπικό και κοινωνικό του έργο και ενθαρρύνουμε τον οραματισμό του να επεκτείνει τη δράση του. Γι’ αυτό βρισκόμαστε εδώ σήμερα, όλοι μαζί ενωμένοι, για να σας κάνουμε κοινωνούς του έργου του και να ζητήσουμε και τη δική σας υποστήριξη», ανέφερε ο κ. Κουκοδήμος.

Οι δύο πλευρές αντάλλαξαν ευχές και δώρα ενώ έγινε η αρχή μιας εποικοδομητικής συνεργασίας με το πριγκιπικό ζεύγος να δηλώνει τη πρόθεσή του να στηρίξει τη φιλανθρωπική δράση του Συλλόγου αλλά και να γνωρίσει την Κατερίνη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι προηγήθηκε ξενάγηση στο παλάτι και γνωριμία με την καθημερινότητα της βασιλικής οικογένειας.

Συνάντηση με την ελληνική κοινότητα

Νωρίτερα, στο κέντρο του Βελιγραδίου πραγματοποιήθηκαν δύο συναντήσεις γνωριμίας με σημαντικές προσωπικότητες της Σερβίας. Ο Δήμαρχος Κατερίνης Κώστας Κουκοδήμος και ο Πρόεδρος του ΒΕΝΙΑΜΙΝ Άρης Πετρίδης συναντήθηκαν με τον Πρόεδρο του Πολιτικού Κόμματος των Ελλήνων της Σερβίας, Βασίλειο Προβελέγγιο και τον π. Αντιπρόεδρο του Σερβικού Κοινοβουλίου και Πρόεδρο του Ομίλου της Σερβο – Αμερικανικής Φιλίας Vladimir Marinkovic.

Υποβολή Σχολίου

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *