Τράπεζα διανομής τροφίμων

ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΗΣ: 2010
ΝΟΜΟΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ: ΠΙΕΡΙΑ

ΣΚΟΠΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ:
Η  Ελλάδα βιώνει πολύ άσχημα την οικονομική κρίση απο το 2008 μέχρι σήμερα, με αποτέλεσμα ένα μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού να ζει κάτω απο  τα όρια της φτώχειας (432€ /μήνα ή 489$ USD /μήνα). Το 2013 περίπου 2.500.000 άνθρωποι ζούσαν κάτω απο το όριο της φτώχειας. Οι περισσότερες μονογονεϊκές οικογένειες που υποστηρίζει ο ΒΕΝΙΑΜΙΝ έχουν ετήσιο εισόδημα κάτω απο 5.000€ ή 5600 $ USD
Ο αριθμός των μονογονεϊκών οικογενειών που αντιμετωπίζουν φτώχεια ολοένα και αυξάνεται. Για αυτό και ο ΒΕΝΙΑΜΙΝ ίδρυσε την τράπεζα τροφίμων και ρουχισμού προκειμένου να βοηθήσει αυτές  τις οικογένειες που βρίσκονται σε ανάγκη.  Το γεγονός ότι η οικονομική κατάσταση  στη χώρα μας χειροτερεύει, έχει ως συνέπεια την ακόμη μεγαλύτερη ζήτηση  σε τρόφιμα από οικογένειες που έχουν ανάγκη υλικής υποστήριξης. Ήδη, η  ζήτηση σε τρόφιμα είναι κατά πολύ μεγαλύτερη από τον πρώτο προϋπολογισμό  που έχουμε στη διάθεσή μας. Οι ανάγκες είναι πολύ μεγαλύτερες από ότι  μπορούσαμε να φανταστούμε. Αυτό το πρόγραμμα ανταποκρίνεται άμεσα σε  ζωτικές ανάγκες της κοινωνίας μας και ζητούμε την πολύτιμη αρωγή όλων.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΒΕΝΙΑΜΙΝ

ΣΥΝΟΛΟ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΜΕΝΩΝ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ=71
ΣΥΝΟΛΟ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΜΕΝΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ= 111
ΗΛΙΚΙΕΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΜΕΝΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ= Από βρέφη μέχρι 18 ετών
ΜΕΣΟ  ΜΗΝΙΑΙΟ ΚΟΣΤΟΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΑΝΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΜΕΝΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ=40€ ή 50$USD
ΣΥΧΝΟΤΗΤΑ ΔΙΑΝΟΜΗΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ / ΑΝΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΜΕΝΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ=
1 φορά το μήνα
ΣΥΝΟΛΙΚΟ ΜΗΝΙΑΙΟ ΚΟΣΤΟΣ =2.500€ ή 3000$ USD

ΕΙΔΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΔΙΑΝΟΜΗΣ : Ελαιόλαδο  ,  Γάλα εβαπορέ (σε συσκευασία 6 ή 8 τεμαχίων), Όσπρια, Δημητριακά, Ζυμαρικά,  Σάλτσα ντομάτας, Ρύζι, Αλεύρι, Ζάχαρη, Μαρμελάδα ή μέλι, απορρυπαντικά  πλυντηρίου.

Στο πλαίσιο της τράπεζας τροφίμων διανέμονται (όποτε υπάρχει διαθεσιμότητα υλικού) ρούχα και παιχνίδια (καινούρια ή μεταχειρισμένα) στα υποστηριζόμενα παιδιά.

ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ:  Κυρίως είναι απλοί πολίτες που θα κάνουν μια μικρή δωρεά στον ΒΕΝΙΑΜΙΝ ή θα αγοράσουν τρόφιμα και θα τα φέρουν στην τράπεζα τροφίμων. Υπάρχουν εταιρείες και σύλλογοι που επίσης συγκεντρώνουν τρόφιμα για τον ΒΕΝΙΑΜΙΝ.  Επίσης υπάρχει συνεργασία με τοπικούς προμηθευτές / εμπόρους και  γίνεται η αγορά των τροφίμων σε χαμηλές/συμφέρουσες τιμές για την  επίτευξη του στόχου της υποστήριξης των ωφελούμενων παιδιών και των κηδεμόνων τους.

Μπορείτε  και εσείς να στηρίξετε την προσπάθειά μας ώστε να προσφέρουμε τα  απολύτως απαραίτητα στους 63 κηδεμόνες και τα 97 παιδιά τους

 
Όσοι  επιθυμούν να συμβάλουν στο πρόγραμμα αυτό, παρακαλούμε να επικοινωνούν  μαζί μας ώστε να τους υποδεικνύουμε τα είδη που χρειάζεται να αγοράσουν.
Επίσης ο Σύλλογος
ΒΕΝΙΑΜΙΝ διαθέτει κουτί συλλογής τροφίμων για την στήριξη των μονογονεϊκών οικογενειών.
Αν  κάποιο σχολείο, φροντιστήριο, εταιρεία, γραφείο, ή κάποιος σύλλογος  επιθυμεί για κάποιο χρονικό διάστημα να συλλέξει τρόφιμα για τον  ΒΕΝΙΑΜΙΝ μπορεί να ζητήσει το κουτί για τη συλλογή αυτή, καλώντας στα  τηλέφωνα του συλλόγου.

Στατιστικά

Ωφελούμενα παιδιά & κηδεμόνες τους

Συνολικό εκτιμώμενο ετήσιο κόστος προγράμματος

Στόχος είναι να καλυφθεί όλο το ποσό από δωρεές ιδιωτών ή επιχειρήσεων είτε να βρεθούν οι κατάλληλες δωρεές σε τρόφιμα μακράς διάρκειας