Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Επετειακή Φιλανθρωπική Συναυλία ΒΕΝΙΑΜΙΝ

2 Σεπτεμβρίου, 2023 @ 21:00 - 23:30

ΕΠΕΤΕΙΑΚΗ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΑ 30 ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ

«La Divina» & «Άξιον Εστί» υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Ευθύμη Μαυρίδη

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΟΛΥΜΠΟΥ
ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΔΙΟΥ
2 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ / ΩΡΑ: 21:00

Εισιτήριο: €12 (γενική είσοδος),
€10 (προπώληση),
€8 (πολύτεκνοι, άνεργοι, φοιτητές, μαθητές), δωρεάν παιδιά έως 10 ετών

Κλείνοντας 30 χρόνια προσφοράς, ο Σύλλογος Προστασίας Παιδιών ΒΕΝΙΑΜΙΝ διοργανώνει μια επετειακή – φιλανθρωπική εκδήλωση με διττό σκοπό. Αφενός, πρόκειται για μια εορταστική εκδήλωση στη διάρκεια της οποίας θα τιμηθούν πρόσωπα και θεσμοί για τη στήριξή τους προς το έργο του Συλλόγου και, αφετέρου, επιδιώκεται η συγκέντρωση οικονομικών πόρων για την υλοποίηση του οραματισμού του Οργανισμού για την απόκτηση ενός ιδιόκτητου χώρου θέτοντας σε λειτουργία νέες δωρεάν υπηρεσίες προς το κοινωνικό σύνολο, όπως η λειτουργία του Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας Παιδιών και στήριξης της οικογένειας (ΚΗΦ).

Η συναυλία
Η επετειακή/φιλανθρωπική εκδήλωση αφορά στη διοργάνωση συναυλίας, στις 2 Σεπτεμβρίου 2023, στο αρχαίο θέατρο του Δίου, στο πλαίσιο του προγράμματος του 52ου Φεστιβάλ Ολύμπου με τη συμβολή καλλιτεχνών με διεθνή καριέρα. Την καλλιτεχνική επιμέλεια και διεύθυνση έχει ο διακεκριμένος μαέστρος και Πρόεδρος της Εστίας Πιερίδων Μουσών Ευθύμιος Μαυρίδης.

Η επετειακή / φιλανθρωπική συναυλία θα δοθεί σε δύο μέρη. Στο πρώτο μέρος, το κονσέρτο για πιάνο σε φα ελάσσονα του J.S. Bach από τον παγκοσμίου φήμης πιανίστα με καταγωγή από την Κατερίνη, Πάρη Τσενίκογλου. Στη συνέχεια, στο πλαίσιο του έτους Μαρία Κάλλας που όρισε το ΥΠ.ΠΟ.Α., θα παρουσιαστεί ένα αφιέρωμα στην Ελληνίδα καλλιτέχνιδα που «στοίχειωσε» αλλά και καθόρισε την σύγχρονη όπερα. Η υψίφωνος Γιούλη Καραγκούνη θα ταξιδέψει γι’ αυτή την συναυλία από την Βιέννη για να παρουσιάσει άριες από όπερες που ερμήνευσε η «la Divina».

Στο δεύτερο μέρος της συναυλίας, θα παρουσιαστεί το εμβληματικότερο έργο της σύγχρονης ελληνικής μουσικής δημιουργίας, το λαϊκό ορατόριο «Άξιον Εστί», του Μίκη Θεοδωράκη. Συμπράττουν ο λαϊκός ερμηνευτής Κώστας Καψάλης, ο βαρύτονος Αθανάσιος Μπατάλας, παιδική χορωδία, η χορωδία της Εστίας Πιερίδων Μουσών Κατερίνης και η μικτή χορωδία του Αλεξάνδρειου Δημοτικού Ωδείου Γιαννιτσών, κλιμάκιο της ορχήστρας musicart του Νέου Ωδείου Κοζάνης (διδασκαλία Μαρία Καραγιάννη) και η ορχήστρα της Ε.Π.Μ.. Αναγνώσματα: Κώστας Μυστακίδης.

Details

Date:
2 Σεπτεμβρίου, 2023
Time:
21:00 - 23:30
Event Category:
Website:
https://benjaminorphans.com/2023/08/21/festival-concert-2023/

Organizer

Σύλλογος ΒΕΝΙΑΜΙΝ
Phone
2351024050
Email
benjaminorphans@gmail.com
View Organizer Website

Venue

Αρχαίο Θέατρο Δίου
Αρχαίο Θέατρο Δίου
Δίον Πιερίας, Πιερίας
+ Google Map
Phone
2351024050