Βράβευση από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας (2007)

2007- Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, συγχαίρει τον τότε Πρόεδρο Χάρη Αναστασίου και τον Αντιπρόεδρο του ΒΕΝΙΑΜΙΝ Αιμίλιο Ξανθόπουλο

O Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κάρολος Παπούλιας παρέθεσε δεξίωση προς τιμήν των εκπροσώπων των φορέων απ΄ όλη την Ελλάδα που προσφέρουν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους στα παιδιά που χρήζουν βοήθειας, προστασίας και φροντίδας. Η δεξίωση πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 18 Απριλίου 2007 στο Προεδρικό Μέγαρο με κάθε επισημότητα. Tον ΒΕΝΙΑΜΙΝ εκπροσώπησαν ο πρόεδρος του Συλλόγου κ. Χάρης Αναστασίου και ο αντιπρόεδρος κ .Αιμίλιος Ξανθόπουλος, καρδιολόγος.
O Πρόεδρος της Δημοκρατίας μ΄ αυτή την εκδήλωση τίμησε ιδιαίτερα και είχε την ευκαιρία να γνωρίσει από κοντά εκείνους τους φορείς που εθελοντικά προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στα παιδιά και εξέφρασε την επιθυμία να συνδράμει κι εκείνος με όλες του τις δυνάμεις στην προσπάθεια επίτευξης αυτού του σκοπού.
 Ο κ. Χάρης Αναστασίου δήλωσε: «Ήταν μια αξέχαστη βραδιά. Είχαμε την ευκαιρία να συνομιλήσουμε με τον  κ. Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Εισπράξαμε με πολλή χαρά,                    
συγκίνηση και ευγνωμοσύνη αυτή την τιμητική  πρόσκληση και είμαστε ευγνώμονες που μ’αυτό τον τρόπο αναγνωρίζεται το έργο που προσφέρουμε επί σειρά ετών. Του είπαμε : «Ήταν εξαιρετικά τιμητικό για μας να μας προσκαλέσετε στο Προεδρικό Μέγαρο». Επίσης του αναφέραμε ότι ήμασταν ορφανά του 1950 που υποστηρίζουμε εθελοντικά ορφανά του 21ου αιώνα.