Η ιστορία μας - Σύλλογος Προστασίας Παιδιών ΒΕΝΙΑΜΙΝ

Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κύριο Μενού:

Η ιστορία μας

Ποιοι είμαστε
Ο  Σύλλογος Προστασίας Παιδιών ΒΕΝΙΑΜΙΝ είναι ένας ανεξάρτητος μη κερδοσκοπικός  φιλανθρωπικός φορέας (Ν.Π.Ι.Δ) με έδρα την Κατερίνη και έτος ίδρυσης το 1994 κατόπιν σχετικής  απόφασης του Πρωτοδικείου Κατερίνης. Τα ιδρυτικά μέλη του ΒΕΝΙΑΜΙΝ, που έζησαν στο Ορφανοτροφείο, διακήρυξαν ομόφωνα, την ημέρα της ίδρυσης του:


«Είμαστε ευγνώμονες στον Θεό και στο ορφανοτροφείο που μας φιλοξένησε τη δεκαετία του 1950.  Νιώθουμε πως κι εμείς πρέπει να κάνουμε το ίδιο για παιδιά του ΣΗΜΕΡΑ  που χρειάζονται τη συμπαράστασή μας. Είμαστε τα παιδιά του 1950 που υποστηρίζουν παιδιά του 21ου αιώνα».
Η προσπάθεια του ΒΕΝΙΑΜΙΝ υπήρξε ο οραματισμός του προέδρου  του Χάρη Αναστασίου, που εγκατέλειψε μια επιτυχημένη σταδιοδρομία στον Καναδά και  επέστρεψε στην Ελλάδα με τη σύζυγό του Τζοάννα με σκοπό να αφιερωθούν ανιδιοτελώς στη συμπαράσταση παιδιών που στερούνται οικογενειακής φροντίδας.
Μάλιστα, η γέννηση της προσπάθειας αυτής έγινε  το Πάσχα 1984 στο Τορόντο, σε μια συνάντηση 6 «παιδιών» του ορφανοτροφείου με τον Σπύρο Ζωδιάτη, τον τότε διευθυντή του Ορφανοτροφείου. Τότε ο Ζωδιάτης  εξέφρασε την επιθυμία να ξαναδεί τα «παιδιά» του Ορφανοτροφείου Κατερίνης.
‘Έτσι,  ο  Χάρης Αναστασίου πήρε την πρωτοβουλία και προσκάλεσε τα «παιδιά» του ορφανοτροφείου στα τέλη του Ιουλίου του επόμενου έτους, στην Ελλάδα. Παρών ήταν  και ο Σπ. Ζωδιάτης. Έγιναν και άλλες συναντήσεις των «παιδιών»,  πάντα με την παρουσία του Ζωδιάτη. Στην τρίτη συνάντηση το 1994 αποφασίστηκε η ίδρυση του ΒΕΝΙΑΜΙΝ η οποία επισημοποιήθηκε με  την υπ'αριθμό 148/1994  απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Κατερίνης.

Σημαντικοί σταθμοί στην δράση του ΒΕΝΙΑΜΙΝ
 
·  Η δράση βοήθειας και προστασίας του ΒΕΝΙΑΜΙΝ προς τα ορφανά της Σερβίας στους βομβαρδισμούς του ΝΑΤΟ το 1999. Μέχρι και το 2013 υποστηρίζονταν μεγάλος αριθμός ορφανών παιδιών μέχρι και την ενηλικίωσή τους.
 
·  Η δράση βοήθειας και συμπαράστασης του ΒΕΝΙΑΜΙΝ στα ορφανά και σε παιδιά που ήταν σε ανάγκη μετά τις πυρκαγιές στη Ζαχάρω Ηλείας το 2008-2010
 
· Το πιλοτικό πρωτοποριακό πρόγραμμα  της ΑΓΚΑΛΙΑΣ- της Πρώτης Παιδικής -Οικογενειακής Εστίας για παιδιά σε ανάγκη ή σε κίνδυνο που λειτούργησε για 4 παιδιά από το 2010 έως και 2015.
 
·  Φιλοξενία μιας οικογένειας Σύριων προσφύγων με 6 παιδιά κατά τη διάρκεια του προσφυγικού ρεύματος προς την Ευρώπη
 
·  3 από τα μέλη του συλλόγου,που υπήρξαν πριν χρόνια υποστηριζόμενα παιδιά του ΒΕΝΙΑΜΙΝ, διετέλεσαν και μέλη του Δ.Σ και τώρα προσφέρουν εθελοντικά στα παιδιά του ΒΕΝΙΑΜΙΝ.Τρέχουσες ανάγκες
·  Τακτική  οικονομική υποστήριξη ( από 25€ /μήνα) για τα 61 παιδιά σε όλη την Ελλάδα που στερούνται οικογενειακής φροντίδας και ο ΒΕΝΙΑΜΙΝ υποστηρίζει

·  Μηνιαία προσφορά τροφίμων μακράς διάρκειας για την κάλυψη των αναγκών της τράπεζας τροφίμων του ΒΕΝΙΑΜΙΝ. Χρειαζόμαστε ελαιόλαδο, Γάλα εβαπορέ, όσπρια, ζυμαρικά, ρύζι, αλεύρι, δημητριακά για τις 69 υποστηριζόμενες μητέρες και τα 110 παιδιά τους που ο ΒΕΝΙΑΜΙΝ υποστηρίζει στην ΠΙΕΡΙΑ.
 
· Υπάρχει ανάγκη για τοποθέτηση κουμπαράδων υποστήριξης του ΒΕΝΙΑΜΙΝ σε καταστήματα στα οποία μπορούν οι πολίτες με τα ψιλά-ρέστα τους να στηρίξουν το έργο του ΒΕΝΙΑΜΙΝ. Ενδεικτικά καταστήματα μπορεί να είναι : Αρτοποιεία, Ζαχαροπλαστεία, Καφέ,  είδη ομορφιάς, ηλεκτρικά είδη, Φαρμακεία, Ενδύματα, βιβλιοπωλεία κτλ.

                                                                   

Κάνε μια Δωρεά
Γίνε Εθελοντής


ΑνακοινώσειςVideo 
Σύλλογος Προστασίας Παιδιών ΒΕΝΙΑΜΙΝ
Π. Μελά 22Α, Κατερίνη
23510 22005
Επιστροφή στο περιεχόμενο | Επιστροφή στο κύριο μενού