Select Page

Privacy Policy

Privacy Policy
of BENJAMIN Child Support Society
in accordance with European Regulation 679/2016
(General Data Protection Regulation-GDPR)

1. Introduction
On 25 May 2018, European Regulation 679/2016 (also known asGDPR – General Data Protection Regulation) was implemented by the EU for the Protection of Individuals
against the processing of Personal Data.
http://eur-lex.europa.eu/legal-content/EL/TXT/PDF/?uri=CELEX:32016R0679&from=EL

This Regulation lays down rules concerning the protection of individuals with regard to the processing of personal data and rules concerning the free movement of personal data. (article. 1, 2)
This Privacy Policy explains the reasons and ways in which personal data is collected and processed where necessary.

According to Article 4 of the G.D.P.R:

‘Personal Data’
Any information relating to an identifiable or identifiable natural person (“data subject”); location data, online identity or one or more factors specific to the physical, physiological, genetic, psychological, economic, cultural or social identity of the individual concerned;

According to the same article “Processing of personal data”:
Any operation or sequence of operations performed with or without the use of automated means, on personal data or on personal data sets such as collection, registration, organization, structure, storage, adaptation or modification, retrieval , the search for information, use, disclosure by transmission, dissemination or any other form of disposal, association or combination, restriction, deletion or destruction,

2. Responsible for processing personal data
BENJAMIN Child Support Society (Legal Entity of Private Character-Non profit Organization) based in Katerini, 9 Augustinou Street, PC 60134 with contact phone number 23510—24050 and 6945757667 (President’s Cell Phone) and email: benjaminorphans@gmail.com in accordance with the provisions of that Regulation on the protection of personal data, is responsible for the processing of personal data.

Nikos Papadopoulos is BENJAMIN’s Data Protection Officer D.P.O
His contact details are as follows:
Email D.P.O : dpo@benjaminorphans.com
Telephone Number: 23510 24050 (Office Hours Monday – Friday 08:00-16:00)


3. «Υποκείμενο των Δεδομένων»
Το Υποκείμενο των Δεδομένων είναι το φυσικό πρόσωπο το οποίο ταυτοποιείται ή μπορεί να ταυτοποιηθεί και στο οποίο αναφέρονται τα προσωπικά δεδομένα που υπόκεινται σε επεξεργασία.
Στο πλαίσιο χρήσης του επίσημου διαδικτυακού ιστοτόπου του ΒΕΝΙΑΜΙΝ, τα υποκείμενα των οποίων τα προσωπικά δεδομένα επεξεργάζεται ο
ΒΕΝΙΑΜΙΝείναι:

επισκέπτες ιστοσελίδας του ΒΕΝΙΑΜΙΝ, εγγεγραμμένα μέλη του ΒΕΝΙΑΜΙΝ, φίλοι / συνεργάτες / υποστηρικτές του ΒΕΝΙΑΜΙΝ.

4. Χρήση Προσωπικών δεδομένων

Ο κάθε διαδικτυακός επισκέπτης μπορεί να περιηγηθεί στην επίσημη ιστοσελίδα του Συλλόγου ΒΕΝΙΑΜΙΝ στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.benjaminorphans.com, χωρίς να δώσει οποιαδήποτε προσωπική πληροφορία.

Ενδέχεται να συλλέξουμε με την συγκατάθεσή σας, προσωπικά σας δεδομένα στις ακόλουθες περιπτώσεις:

Όταν εγγράφεστε προκειμένου να λαμβάνετε ενημερωτικό υλικό (newsletter): Μας παρέχετε τη διεύθυνση email σας και το ονοματεπώνυμο προκειμένου να σας στείλουμε ενημερωτικό για τον Σύλλογο ΒΕΝΙΑΜΙΝ και τις φιλανθρωπικές δράσεις του καθώς και τυχόν ανάγκες που προκύπτουν.
Όταν επικοινωνείτε με το γραφείο μας ή με το προσωπικό του BENJAMIN: Όταν επικοινωνείτε μαζί μας μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τηλεφώνου ή ταχυδρομείου, για παράδειγμα, όταν επιθυμείτε να υποστηρίξετε με κάποιο τρόπο τα παιδιά του BENJAMIN ή να εγγραφείτε ως μέλος στο μητρώο του Συλλόγου, θα σας ζητηθεί να μας παρέχετε τα προσωπικά σας στοιχεία, όπως όνομα, διεύθυνση, τηλέφωνο, email.
Με τη χρήση τεχνολογικών μέσων συλλογής δεδομένων, όταν επισκέπτεστε την ιστοσελίδα μας: Εκτός από τις πληροφορίες που θα μας δώσετε οικειοθελώς, ορισμένες πληροφορίες συλλέγονται αυτόματα όταν επισκέπτεστε την ιστοσελίδα μας μέσω τεχνολογιών ανίχνευσης δεδομένων που χρησιμοποιούμε όπως είναι τα cookies. Τα cookies, κάθε φορά που επισκέπτεστε την ιστοσελίδα μας, συλλέγουν πληροφορίες από τον υπολογιστή σας, συμπεριλαμβανομένων τεχνικών πληροφοριών, όπως τη διεύθυνση IP (πρωτοκόλλου διαδικτύου) σας, το λειτουργικό σας σύστημα, τον τύπο και την έκδοση του προγράμματος περιήγησής σας, την ιστοσελίδα παραπομπής σας, καθώς και πληροφορίες σχετικά με τις προτιμήσεις σας για αγορές, τα προϊόντα που έχετε δει/ψάξει και τη δραστηριότητά σας στην ιστοσελίδα μας. Τα cookies δεν προκαλούν βλάβη στον ηλεκτρονική συσκευή (υπολογιστής, κινητό, tablet) του χρήστη, ούτε στα αρχεία που είναι αποθηκευμένα σ΄ αυτήν και δεν έχουν πρόσβαση σε οποιοδήποτε έγγραφο ή αρχείο της ηλεκτρονικής συσκευής του χρήστη του διαδικτυακού τόπου του BENJAMIN. Με τα cookies δεν μπορεί να αποκαλυφθεί η ταυτότητά του χρήστη αλλά ενδέχεται να χρησιμοποιηθούν για την αναγνώριση της ηλεκτρονικής συσκευής του. Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι η ιστοσελίδα μας αποδέχεται τη χρήση των “cookies”, προκειμένου να αποσαφηνίσουμε το πώς οι χρήστες έχουν φτάσει στον ιστοχώρο μας και να εντοπίσουμε επαναλαμβανόμενα πρότυπα γενικής χρήσης, αφότου ο χρήστης βρίσκεται στη σελίδα μας. Αυτές οι πληροφορίες συλλέγονται και αναλύονται στο σύνολό τους, προκειμένου να βελτιωθεί η λειτουργία, το περιεχόμενο και η συνολική εμφάνιση της ιστοσελίδας μας. Τα περισσότερα προγράμματα περιήγησης αποδέχονται αυτόματα τη χρήση των cookies, αλλά μπορείτε πάντα, αλλάζοντας τις ρυθμίσεις στον υπολογιστή σας, να επιλέξετε να μην αποδεχτείτε τα cookies, ή να σας ζητείται να αποδεχθείτε το κάθε ένα cookie, αλλά κάτι τέτοιο θα περιορίσει το εύρος των διαθέσιμων σε σας δυνατοτήτων στην ιστοσελίδα.

5. Σύννομη επεξεργασία προσωπικών δεδομένων

Ο Σύλλογος ΒΕΝΙΑΜΙΝ προβαίνει σε σύννομη επεξεργασία των Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα όπως αυτά αναφέρονται στην παράγραφο 4 της παρούσης πολιτικής απορρήτου, καθώς συλλέγει και επεξεργάζεται αυτά αποκλειστικά για τους κάτωθι καθορισμένους, ρητούς και νόμιμους σκοπούς και μόνο στο βαθμό που είναι απαραίτητο για την υλοποίηση των σκοπών αυτών:

1. για την εγγραφή σε newsletters και ως εκ τούτου ενημέρωση του κοινού, των φίλων, ενδιαφερόμενων, συνεργατών, οικονομικών υποστηρικτών, εθελοντών, εγεγραμμένων μελών ή απλών διαδικτυακών επισκεπτών, είναι αναγκαία η ηλεκτρονική αρχειοθέτηση των προσωπικών δεδομένων των υποκειμένων αυτών. Ο Σύλλογος
BENJAMIN για να πραγματοποιήσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τον φιλανθρωπικό του σκοπό, αποστέλλει ενημερωτικά ηλεκτρονικά μηνύματα (Newsletters) σε έκτακτες περιπτώσεις, με στόχο την ενημέρωση των παραληπτών σχετικά με τη δραστηριότητα του, δηλαδή τις εκδηλώσεις, τις δράσεις, τα νέα και τις πρωτοβουλίες που λαμβάνει προς εκπλήρωση των σκοπών του. Τα συλλεγόμενα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα πρόκειται να χρησιμοποιηθούν από τον ΒΕΝΙΑΜΙΝ αποκλειστικά και μόνο για την αποστολή των Newsletters.Η διαχείριση και προστασία των προσωπικών δεδομένων του χρήστη της ιστοσελίδας διέπεται από τους όρους χρήσης του παρόντος τμήματος καθώς και από τις σχετικές διατάξεις της ισχύουσας νομοθεσίας. Ο ΒΕΝΙΑΜΙΝ δεν ανακοινώνει / κοινοποιεί τα συλλεγόμενα δεδομένα σε τρίτους αποδέκτες.


2. για την έννομη λογοδοσία και ενημέρωση του Συλλόγου
ΒΕΝΙΑΜΙΝ προς τις εποπτεύουσες αρχές (δικαστικές αρχές, αστυνομία) που ενδεχομένως του ζητήσουν προσωπικά δεδομένα κάποιων χρηστών της ιστοσελίδας του ΒΕΝΙΑΜΙΝ.

3. για στατιστικούς λόγους των διαδικτυακών συνεδριών (web sessions)

Ο Σύλλογος Προστασίας Παιδιών ΒΕΝΙΑΜΙΝ συμμορφούμενος προς τις διατάξεις του Ευρωπαϊκού Κανονισμού για την Προστασία των Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα (ΕΕ 2016/679) διαχειρίζεται τα Δεδομένα Προσωπικού Χαρακτήρα που του γνωστοποιούνται με τη μέγιστη δυνατή προσοχή, εξασφαλίζοντας, σε κάθε περίπτωση, την προστασία και ιδιωτικότητα αυτών.
Προκειμένου να διασφαλίσει επαυξημένη ασφάλεια των Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, ο Σύλλογος ΒΕΝΙΑΜΙΝ έχει λάβει όλα τα απαραίτητα οργανωτικά και τεχνικά μέτρα (κρυπτογράφηση, κωδικοί ασφαλείας, Συστήματα ασφαλείας, συμβάσεις εχεμύθειας προσωπικού ΒΕΝΙΑΜΙΝ κτλ.), καταρτίζοντας εσωτερικές πολιτικές ασφαλείας-διαδικασίες, χρησιμοποιώντας πρόσφορα ηλεκτρονικά μέσα, ενημερώνοντας και εκπαιδεύοντας σωστά το προσωπικό της ώστε να διασφαλίζεται το απόρρητο των προσωπικών δεδομένων και να μην κοινοποιούνται αυτά σε τρίτους.

Ο ΒENIAMIN δηλώνει ρητά και εγγυάται την μέγιστη δυνατή ασφάλεια των οιωνδήποτε δεδομένων και την προστασία τους από τυχαία ή αθέμιτη καταστροφή, τυχαία απώλεια, αλλοίωση, διαρροή, απαγορευμένη διάδοση ή πρόσβαση και κάθε άλλη μορφή αθέμιτης επεξεργασίας, ώστε να εξασφαλίζεται υψηλό επίπεδο ασφάλειας ανάλογο προς τους κινδύνους που συνεπάγεται η επεξεργασία και η φύση των δεδομένων που είναι αντικείμενο επεξεργασίας στο πλαίσιο της παρούσας. Ο ΒΕΝΙΑΜΙΝ αναγνωρίζει , αποδέχεται και δεσμεύεται ότι θα ενεργεί εντός του νομοθετικού πλαισίου περί προστασίας προσωπικών δεδομένων, όπως ισχύει κάθε φορά. Ωστόσο αναγνωρίζεται ότι προσωπικά δεδομένα είναι δυνατόν να πρέπει να αποκαλυφθούν κατόπιν σχετικής δικαστικής απόφασης ή εντολής άλλης δημόσιας διοικητικής αρχής ή δυνάμει σχετικής ειδικής νομοθεσίας.

6. Δικαιώματα των υποκείμενων των προσωπικών δεδομένων
Σύμφωνα με τα άρθρα 12-22 του εν λόγω κανονισμού, τα υποκείμενα των δεδομένων αυτών (οι κάτοχοί τους) έχουν το δικαίωμα στην:
• Προβολή της αποθηκευμένης στον ΒΕΝΙΑΜΙΝ πληροφορίας (Πληροφόρηση)
• Πρόσβαση του υποκειμένου των δεδομένων
• Διόρθωση
• Διαγραφή
• Περιορισμό της επεξεργασίας
• Φορητότητα
• Εναντίωση
• Μη διενέργεια αυτοματοποιημένης ατομικής λήψης αποφάσεων (κατάρτιση προφίλ)
• υποβολή αιτήματος στον ΒΕΝΙΑΜΙΝ για πρόσβαση, διόρθωση ή διαγραφή των δεδομένων
• Ανάκληση της συγκατάθεσης οποτεδήποτε.
• Υποβολή καταγγελίας σε εποπτική αρχή

της αποθηκευμένης στον ΒΕΝΙΑΜΙΝ πληροφορίας.

Επιλέγοντας στα αντίστοιχα τετραγωνίδια (στις ηλεκτρονικές φόρμες επικοινωνίας) ότι συμφωνείτε και συγκατατίθεστε με την επεξεργασία των Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα που σας αφορούν, δίνετε τη συγκατάθεση σας για την επεξεργασία των δεδομένων για τους ως άνω συγκεκριμένους σκοπούς, από τον Σύλλογο ΒΕΝΙΑΜΙΝ.
Μπορείτε, οποιαδήποτε στιγμή, να αποσύρετε τη συγκατάθεση που παραχωρήσατε στον Σύλλογο ΒΕΝΙΑΜΙΝ σχετικά με την επεξεργασία των Προσωπικών Δεδομένων σας.
Ωστόσο, πρέπει να κατανοήσετε ότι αυτή η απόσυρση δεν θα επηρεάσει τη νομιμότητα της επεξεργασίας, που βασίζεται στη συγκατάθεσή σας για το διάστημα πριν την αποσύρετε.

Σε περίπτωση που επιθυμείτε να υποβάλετε παράπονο/καταγγελία για οποιοδήποτε δικαίωμα ή αίτημά σας, καθώς και σε περίπτωση που επιθυμείτε να αποσύρετε τη συγκατάθεσή σας, παρακαλείστε να ενημερώσετε τον Υπεύθυνο Προστασίας Δεδομένων (Data Protection Officer – D.P.O) του Συλλόγου ΒΕΝΙΑΜΙΝ είτε τηλεφωνικά (2351024050) είτε μέσω Ηλεκτρονικής Επιστολής στο λογαριασμό ηλεκτρονικού ταχυδρομείου dpo@benjaminorphans.com αναφέροντας πάντοτε τα πλήρη στοιχεία σας και τον λόγο επικοινωνίας σας με τον Σύλλογο.

Επιπλέον και σε περίπτωση που θεωρείτε ότι παραβιάζονται τα δεδομένα σας, έχετε το δικαίωμα να υποβάλλετε καταγγελία στην αρμόδια Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα.

7. Χρόνος διατήρησης προσωπικών δεδομένων
Όλα τα προσωπικά δεδομένα των επισκεπτών-χρηστών της ιστοσελίδας αποθηκεύονται στα αρχεία του ΒΕΝΙΑΜΙΝ μέχρι τυχόν διαγραφής των στοιχείων σας από τον ΒΕΝΙΑΜΙΝ ή σε περίπτωση απόσυρσης της συγκατάθεσή σας από τον Σύλλογο. Σε κάθε περίπτωση το ανώτατο όριο διατήρησης των προσωπικών δεδομένων δεν ξεπερνά τα 3 χρόνια.

8. Γενικές αρχές ασφαλούς μεταφοράς δεδομένων μέσω του Διαδικτύου
Ο Σύλλογος ΒΕΝΙΑΜΙΝ δεσμεύεται έναντι των υποκειμένων των δεδομένων:
• Για την ασφαλή μεταφορά των προσωπικών δεδομένων τους λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας τους από μη εξουσιοδοτημένους χρήστες.
• Για την ακεραιότητα των πληροφοριών τόσο στο διαδίκτυο όσο και εκτός αυτού, κατά την αποθήκευσή τους στα συστήματα της εταιρείας.
• Για την λήψη μέτρων για την ενίσχυση διαθεσιμότητας των δεδομένων της καθώς και των διαδικτυακών υπηρεσιών και προϊόντων της και την προστασία από επιθέσεις «άρνησης υπηρεσίας» .
• Για την χρήση σύγχρονων τεχνολογικών εργαλείων κρυπτογράφησης ικανού επιπέδου για την εμπόδιση επιθέσεων αποκρυπτογράφησης των δεδομένων.
• Για την ασφαλή μεταφορά των προσωπικών δεδομένων (όταν παραστεί η ανάγκη) των ωφελουμένων σε οικονομικούς υποστηρικτές εκτός Ε.Ε, σε χώρα με επάρκεια προστασίας προσωπικών δεδομένων και με ασφαλή τρόπο κατά την μεταφορά αυτών.

Σε κάθε περίπτωση ο Σύλλογος ΒΕΝΙΑΜΙΝ διατηρεί το δικαίωμα αλλαγής των όρων προστασίας των Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, σύμφωνα με το εκάστοτε ισχύον σχετικό νομικό πλαίσιο.
Συνεπώς, η παρούσα πολιτική απορρήτου δεδομένων προσωπικού Χαρακτήρα μπορεί να αναθεωρείται και να ενημερώνεται οποιαδήποτε στιγμή και χωρίς προειδοποίηση. The users of the website are kindly requested to check this policy from time to time for any changes, as the continuous use of the website implies that they accept all possible modifications to it.