Μονογονεϊκή οικογένεια - Σύλλογος Προστασίας Παιδιών ΒΕΝΙΑΜΙΝ

Search
Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κύριο Μενού

Μονογονεϊκή οικογένεια

Προγράμματα
Δωρεές μέσω PayPal

Κάντε την δωρεά σας μέσω Pay Pal κάνοντας κλικ στο παρακάτω εικονίδιο 
Ομάδα Υποστήριξης Μονογονεϊκών Οικογενειών ΒΕΝΙΑΜΙΝ


Το Δεκέμβριο του 2009, ιδρύσαμε την Ομάδα Μονογονεϊκών Οικογενειών του ΒΕΝΙΑΜΙΝ με σκοπό να στηρίξουμε κυρίως μητέρες που μεγαλώνουν μόνες τους τα παιδιά τους. Σήμερα, Φεβρουάριο 2011, στηρίζουμε περισσότερες από 86 μητέρες και 162 παιδιά. Οι αριθμοί αυτοί αποδεικνύουν την μεγάλη ανάγκη που υπάρχει στην κοινωνία μας για τη στήριξη των μονογονεϊκών οικογενειών και επιβεβαιώνει την ορθότητα της απόφασης του ΒΕΝΙΑΜΙΝ να προχωρήσει σε μια τέτοια δράση.


Άννα Βουτσά
Συντονίστρια Ομάδας Μονογονεϊκών Οικογενειών του ΒΕΝΙΑΜΙΝ,


«Η Ομάδα μας συνεχίζει την πορεία της δυναμικά.
Διεκδικεί τα μέγιστα για τα μέλη της
.»


Πολλές φορές έχω αναρωτηθεί τί είναι αυτό πού χαρακτηρίζει έναν καλό άνθρωπο. Τι είναι αυτό που τον κάνει να ξεχωρίζει από τούς υπόλοιπους; Δεν έχω βρει απάντηση στο ερώτημά μου και δεν θα ήθελα να γίνω αυτή που θα κρίνει βάζοντας ανθρώπους σε κλίμακα μέτρησης. Η καλοσύνη είναι αρετή, συναίσθημα, έργο. Το πόσο καλό άτομο είναι ο καθένας μας το γνωρίζουμε οι ίδιοι. Κάποιες φορές, ωστόσο, στην πορεία της ζωής μας, έχουμε την τύχη να μας γίνει η τιμή να συναντήσουμε αυτό που θα θέλαμε να αποκαλούμαστε: δηλαδή, καλός άνθρωπος. Στη σημερινή εποχή, αυτό είναι είδος προς εξαφάνιση.

Τον Χάρη Αναστασίου και τη σύζυγό του Τζοάννα τους γνώρισα το 2002 από κοινούς φίλους. Είναι δύσκολο να περιγράψεις μέσα σε λίγες γραμμές την ποιότητα και το μεγαλείο του χαρακτήρα τους, το ολοκληρωτικό τους δόσιμο – αφοσίωση στον Σύλλογο Προστασίας Παιδιών «ΒΕΝΙΑΜΙΝ». Άλλωστε, δεν θα ήθελαν και οι ίδιοι τους να τούς αφιερώσω το σημερινό άρθρο. Αυτό είναι αφιερωμένο στην καινούργια Ομάδα Υποστήριξης  Μονογονεϊκών Οικογενειών που από τον Δεκέμβριο 2009 έχει ιδρύσει ο Σύλλογος ΒΕΝΙΑΜΙΝ και που μέχρι τώρα υποστηρίζει, περιθάλπει, νοιάζεται για περισσότερες από 110 οικογένειες, για περισσότερα από 160 παιδιά. Μεταξύ αυτών υπάρχουν Πολύτεκνες και Τρίτεκνες οικογένειες, όπου ο χαρακτηρισμός «μονογονεϊκές» δηλώνει την οικογενειακή κατάσταση, δηλαδή οικογένεια με έναν αρχηγό κηδεμόνα, είτε μητέρα είτε πατέρα.

Τον Οκτώβριο του 2009 έγινα μέλος του ΒΕΝΙΑΜΙΝ και μου ανατέθηκε η θέση της συντονίστριας της Ομάδας των Μονογονεϊκών Οικογενειών. Αρχικά τρόμαξα, φοβήθηκα. Όμως, κατάγομαι από πολύτεκνη οικογένεια που μετά το θάνατο του πατέρα μας έγινε και μονογονεϊκή. Οπότε, δεν μου επιτρεπόταν να τρομάζω, να φοβάμαι. Γνωρίζω από προσωπική πείρα την καθημερινή πορεία μιας τέτοιας οικογένειας. Μία, ομολογουμένως, καθόλου ευκολοδιάβατη πορεία.

Είναι μεγάλη μου τιμή που επιλέχτηκα για το ρόλο της συντονίστριας και ταυτόχρονα είναι εξίσου μεγάλη η ευθύνη να ανταπεξέλθω στους στόχους που έχει θέσει η ομάδα. Κυρίαρχος σκοπός του Συλλόγου για την Ομάδα αυτή είναι να μπορέσουμε να στηρίξουμε κάθε αρχηγό οικογένειας έχοντας δίπλα μας ως συνεργάτες αξιόλογους ανθρώπους που στηρίζουν το έργο του Συλλόγου. Τους ευχαριστούμε θερμά για όλα όσα κάνουν. Από πλευράς μας, ενημερώνουμε τα μέλη μας σε κάθε ευκαιρία συνάντησης μαζί τους για οτιδήποτε τους αφορά (υπηρεσίες, νομοθεσία, παροχές κλπ).  


Ο Σύλλογος, ίδρυσε επίσης, Τράπεζα Διανομής Τροφίμων για να μπορεί να αντεπεξέλθει και στις ανάγκες των μελών αυτής της Ομάδας η οποία καθημερινά μεγαλώνει και μας δείχνει κατάματα ένα από τα μεγαλύτερα κοινωνικά προβλήματα της εποχής μας. Πώς δυστυχώς κάθε δεύτερη οικογένεια είναι διαλυμένη και πώς τα παιδιά είναι πολλές φορές αποδέκτες τεραστίων προβλημάτων και καταστάσεων. Μία μητέρα μέλος είπε πώς πλέον δεν νιώθει μόνη και πώς νιώθει πιο ασφαλής εκείνη και τα παιδιά της. Με δύο λόγια εξέφρασε τα άγχη της, την αγωνία της, τη χαρά της.

Η Ομάδα μας συνεχίζει την πορεία της δυναμικά και διεκδικεί τα μέγιστα δυνατά για τα μέλη της. Ψάξαμε, ενημερωθήκαμε και διεκδικήσαμε τα τρόφιμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες καταθέτοντας αίτημα στην Γραμματεία Αγροτικής Ανάπτυξης της Νομαρχίας Πιερίας και το αίτημα εγκρίθηκε. Να αναφερθεί ότι μου έχουν ανατεθεί ευθύνες, μου έχει δοθεί  ελευθερία κινήσεων και οι αποφάσεις παίρνονται πάντα με διαβούλευση του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου. Έχω εκπροσωπήσει τον Σύλλογο μιλώντας σε τηλεοπτικές εκπομπές, σε εκδηλώσεις και σε ακρόαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου στην πόλη μας. Να αναφέρω επίσης πως ήρθαμε σε προσωπική επαφή με το Γραφείο Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Κατερίνης και βρισκόμαστε ακόμα σε αναμονή κάποιας υποστήριξης γνωρίζοντας πως η ίδρυση αυτού του φορέα έχει σκοπό την ενασχόλησή του με τις κοινωνικά ευπαθείς ομάδες της πόλης μας.

Νιώθω ευλογημένη πού συνάντησα τούς δύο αυτούς ανθρώπους. Ευλογημένη που είμαι συνοδοιπόρος στο έργο τους, στο όραμά τους. Επιτρέψτε μου να πω πώς κοντά τους νιώθω καλύτερη από ότι ήμουνα πριν.

Σ.Σ.: Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την Ομάδα Μονογονεϊκών Οικογενειών οι ενδιαφερόμενες μπορούν να επικοινωνήσουν με την Άννα Βουτσά στα τηλέφωνα 6942.099090 και 2351102588.Bookmark and Share


Επιστροφή στο περιεχόμενο | Επιστροφή στο κύριο μενού