Μηνιαία υποστήριξη σε οικογενειακό περιβάλλον - Σύλλογος Προστασίας Παιδιών ΒΕΝΙΑΜΙΝ

Search
Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κύριο Μενού

Μηνιαία υποστήριξη σε οικογενειακό περιβάλλον

Προγράμματα
Δωρεές μέσω PayPal

Κάντε την δωρεά σας μέσω Pay Pal κάνοντας κλικ στο παρακάτω εικονίδιο 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ:

  • Μηνιαία οικονομική και ψυχολογική υποστήριξη  παιδιών σε ανάγκη ή σε κίνδυνο στο οικογενειακό τους περιβάλλον

  • Τράπεζα διανομής τροφίμων. Το Σεπτέμβριο του 2010 ίδρυσε Τράπεζα Διανομής Τροφίμων για τις ανάγκες των οικογενειών που ο ΒΕΝΙΑΜΙΝ υποστηρίζει

  • Το Δεκέμβριο του 2010 ίδρυσε τη Ομάδα Μονογονεϊκών Οικογενειών του ΒΕΝΙΑΜΙΝ και σήμερα στηρίζει πάνω από 65 μητέρες και 120 παιδιά,

  • Πρόγραμμα υποστήριξης προσφύγων

  • Χριστουγεννιάτικα- Πασχαλινά Δώρα, Ιματισμός και Φάρμακα
  • Κατασκηνωτικό πρόγραμμαΤακτική μηνιαία οικονομική υποστήριξη


Ο Σύλλογος Προστασίας Παιδιών ΒΕΝΙΑΜΙΝ,  στηρίζει οικονομικά και ψυχολογικά  συνολικά 158 παιδιά παιδιά που στερούνται οικογενειακής φροντίδας (είτε γιατί είναι ορφανά, είτε γιατί είναι εγκαταλελειμμένα, είτε επειδή είναι παιδιά που βρίσκονται σε ανάγκη και σε κίνδυνο από άλλες αιτίες),
Ένα πρόγραμμα όπου το κάθε παιδί έχει τους υποστηριχτές του οι οποίοι το στηρίζουν με μία προσφορά που αρχίζει από 25€ το μήνα.
Η οικονομική βοήθεια (από €75 - €150 το μήνα για κάθε παιδί), δίνεται στο χέρι του κηδεμόνα (χήρα μητέρα, γιαγιά ή άλλος συγγενής) χωρίς μεσολαβητές ή στο τραπεζικό λογαριασμό του κηδεμόνα εφόσον διαμένει εκτός Πιερίας.

Η δέσμευση του BENΙΑMIN είναι σταθερή μέχρι τα παιδιά να ενηλικιωθούν και να αποκατασταθούν.
Για μερικούς, είναι ιδιαίτερη ευλογία να αναλάβουν εξ ολοκλήρου την τακτική μηνιαία υποστήριξη ενός παιδιού. Άλλοι μπορούν να διαθέσουν μικρότερα ποσά, αρχίζοντας από 25€ το μήνα, που κατατίθεται απ ευθείας σε λογαριασμό του «ΒΕΝΙΑΜΙΝ» σε μηνιαία, εξάμηνη ή ετήσια βάση, ή όπως είναι πιο εύκολο γι αυτούς. Επίσης, μπορεί κάποιος να βοηθήσει, καταβάλλοντας οποιοδήποτε ποσό για το πρόγραμμα αυτό.
Να διευκρινίσουμε ότι υπάρχει και η δυνατότητα ομαδικής οικονομικής αναδοχής (από μια παρέα υποστηρικτών). Π.χ Συνάδελφοι από ένα γραφείο, μέλη μιας ομάδας ή ενός πολιτιστικού συλλόγου μπορούν να μοιραστούν το  μηνιαίο κόστος οικονομικής αναδοχής και να υποστηρίξουν ένα από τα παιδιά του «ΒΕΝΙΑΜΙΝ».
Στον υποστηρικτή
που το επιθυμεί,  δίνονται οι  νόμιμες αποδείξεις που αντιστοιχούν στο ποσό της οικονομικής υποστήριξης, σύντομο βιογραφικό σημείωμα και φωτογραφία του παιδιού που αναλαμβάνει. Μια φορά το χρόνο  στέλνονται φωτογραφίες του παιδιού, ώστε να υπάρχει ενημέρωση για την πρόοδό του. Επίσης ο υποστηριχτής μπορεί να έρχεται σε επικοινωνία με το παιδί, να του στέλνει κάρτες, γράμματα και φωτογραφίες της οικογένειάς του.
Από το 1994, σ
αυτό το πρόγραμμα έχουν υποστηριχτεί περισσότερα από 1300 παιδιά. Όλα αυτά τα χρόνια ένας από τους στόχους του προγράμματος είναι να δοθεί βοήθεια σε κάθε παιδί ώστε να μεγαλώσει στο δικό του οικογενειακό περιβάλλον και να μην δοθεί σε υιοθεσία.Κατασκηνωτικό πρόγραμμα.


Ευχαριστούμε τις Κατασκηνώσεις Λεπτοκαρυάς (Βιβλικό Κέντρο Άργος Ζωδιάτης) που και φέτος φιλοξένησαν αρκετά παιδιά μας στις όμορφες εγκαταστάσεις τους. Δεν μπορούμε να ξεχάσουμε τα όμορφα χρόνια που και μείς περάσαμε σαν μικρά παιδιά στην κατασκήνωση. Αποδεδειγμένα, ο Όλυμπος, ο Θερμαϊκός κόλπος, το καταπληκτικό εθελοντικό προσωπικό και πρόγραμμα είναι ένας ακατανίκητος συνδυασμός.


Χριστουγεννιάτικα / Πασχαλινά Δώρα / Δέματα


Κάθε Χριστούγεννα επισκεπτόμαστε πόλεις της Μακεδονίας  όπου ζουν παιδιά που υποστηρίζουμε, για να τα διανέμουμε Χριστουγεννιάτικα δώρα / δέματα.Ήδη έχει αρχίσει η προετοιμασία για τα ερχόμενα Χριστούγεννα.

Κάθε χρόνο προγραμματίζουμε για 200 - 250 δέματα. Τελικά όμως ο αριθμός των δώρων ξεπερνά τα 400!Θα θέλαμε πολύ και φέτος να συμβεί το ίδιο. Θα χαρούμε πολύ να δούμε περισσότερα παιδιά με λαμπερά μάτια, με πλατιάχαμόγελα, να παίρνουν τα δέματα/ δώρα που εσείς τους προσφέρετε.Κάθε δέμα / δώρο κοστίζει περίπου 10-15 Ευρώ.


Συνηθίζουμε να λέμε ότι ακόμα και 5 Ευρώ έχουν μεγάλη αξία.Υπάρχουν παιδιά που φέτος τα Χριστούγεννα θα είναι ξεχασμένα από όλους, και κανείς δεν θα τους κάνει κάποιο δώρο.Εμείς τα ξέρουμε και δεν θα τα ξεχάσουμε με τίποτα.Γιατί πριν 50 χρόνια, όταν εμείς ήμασταν στη θέση τους, με παρόμοιο τρόπο κάποιος άγνωστος είχε ενδιαφερθεί για μας και μας είχε κάνει δώρο μια σοκολάτα, ένα ζευγάρι μάλλινες κάλτσες, μια κούκλα ή μια μπάλα.Για μας Χριστούγεννα είναι τα λαμπερά μάτια, το χαμόγελο, η χαρά ενός ορφανού που παίρνει το δέμα με τα δώρα του.


Ιματισμός / φάρμακα


Αρκετά ρούχα, τρόφιμα και φάρμακα (ακόμα και πετρέλαιο θέρμανσης) διατίθενται για τα παιδιά που ο σύλλογος στηρίζει στο μηνιαίο πρόγραμμά του και για παιδιά που ο ΒΕΝΙΑΜΙΝ δεν υποστηρίζει σε τακτική βάση, όπως λ.χ. παιδιά που βοηθούμε σε συνεργασία με κοινωνικούς φορείς του νομού.
Σημαντική είναι η συνεργασία του ΒΕΝΙΑΜΙΝ με το «Διαβαλκανικό Ινστιτούτο για Οικονομική και Εκπαιδευτική Ανάπτυξη» των φίλων μας Ιγνάτιου και Νένας Μεϊμάρη που εδρεύει στην πόλη μας.


Bookmark and Share


Επιστροφή στο περιεχόμενο | Επιστροφή στο κύριο μενού